www.pidilidi.sk www.pidilidi.sk
Potrebujete pomôcť? +420 725 518 759 (Po-Pi: 8-15)
0 Váš košík 0.00 €
Čo ste o krtkovi možno nevedeli.

Čo ste o krtkovi možno nevedeli.

Petr Smékal V piatok 06. 12. 2019 Novinky

Krtko je jednou z najobľúbenejších kreslených postáv. V článku sa pozrieme na pár zaujímavostí, ktoré o ňom vieme.

Rozprávky majú radi nielen naše deti, ale aj my dospelí. Ja sa priznám, že rozprávky milujem. Asi najznámejší rozprávkou, na ktoré vyrástol každý z nás je krtko. Krtka poznajú aj dnešné deti. Aj keď je pravda, že už nie je tak populárny ako za nás. Možno je to väčším výberom, možno väčšími nárokmi na zábavu, ale veľakrát krtko predčí aj ľadové kráľovstvo, autá, alebo i rozprávku Trolové.

 

 

 

 

Krtko síce veľa nehovorí a možno preto ho majú rady aj menšie deti, o to viac to doháňa vynaliezavosťou a roztomilými zvuky.

Veselé príbehy malého krtka vytvoril Zdeněk Miler v roku 1975, ako samostatné filmy. Najčastejšie sa ale vysielali v ucelenom seriáli v relácii večerníček. Úplne prvým bol diel nazvaný ... schválne či to budete vedieť ... "krtko a nohavičky". V tomto dieli sa tiež objavili aj ostatné zvieratká, ako žabka, bocian, ježko atď. Ktorý sa objavovali aj ďalších dieloch obľúbeného seriálu. Tento prvý diel má zároveň aj jednu zaujímavosť. Je, myslím, jediným dielom kde krtko hovorí. Vo všetkých ostatných len používa citoslovce ako jéje, hele, ach jo ...

 

 

 

 

 

Vo svojej dobe bol krtko veľmi populárny a to si držal dlhú dobu taky možná vďaka tomu, že krtka, ako svoju postavičku, nepoužil vo svojich filmoch Walt Disney. Preto bol originálny a jedinečný.

Od prvého dielu nás delí viac ako 60 rokov a krtek sa za tú dobu dočkal nespočetne výrobkov, ktoré nesú jeho podobu ako napríklad hračky, nafukovačky a hračky do vody, jedálenské súpravy, tričká, pláštenky a veľa iných výrobkov, ktoré nájdete aj u nás na e-shope.