www.pidilidi.sk www.pidilidi.sk
Potrebujete pomôcť? +420 725 518 759 (Po-Pi: 8-15)
0 Váš košík 0.00 €

Prvýkrát do škôlky

Petr Smékal V piatok 09. 08. 2019 Novinky

Ide vaše dieťa prvýkrát do škôlky? V článku sa dozviete pár užitočných vecí, ktoré by ste si mali nachystať, aby ste neboli zaskočení.

Čo so sebou do škôlky.

 

Prázdniny sú v plnom prúde, ale po prázdninách vám nastane významné obdobie. Vaša princezná, alebo malý princ pôjdu prvýkrát do škôlky. Je to veľká udalosť a to ako pre deti tak i hlavne pre vás. Ja si úplne presne pamätám, aké pocity som mal keď moje malé dievčatko išla prvýkrát do škôlky. Ja i žena sme mali čo robiť aby sme zadržali slzy, ktoré chtiac-nechtiac zaplavili naše oči.

 

V prvom rade sa prestaňte báť, že to vaše dieťa nezvládne. Zvládne! Plakať asi zo začiatku bude, ale škôlka je plná detí a väčšinu dňa si na vás ani nespomenie. A za nejaký čas budete musieť "ešte chvíľu počkať, než si dohrá, alebo dokreslí".

 

A čo všetko si nachystať aby ste neboli zaskočení? Poďme sa na to pozrieť:

  • Pohodlné oblečenie do triedy. V triede majú väčšinou tak "akurát" ako v lete tak aj v zime. Záleží len na vašom úsudku, či zvolíte tričko s krátkym, alebo dlhým rukávom. Potom nejaké príjemné nohavice, alebo sukňu. Dobré by bolo, keby mali kapsičku na vreckovku.
  • Prezuvky do triedy (väčšina škôlok preferuje uzavreté papučky, nazouváčky nie sú moc vhodné). Z vlastnej skúsenosti by som odporučil aj nejaké topánky na prezutie na záhradu (tenisky atď. ...) Tam je toľko možností všetko preskúmať a niekam vyliezť, alebo zaliezť a topánky tým niekedy trpí. Preto je dobré jedny nechávať pre tieto prípady v škôlke. Aby sa nestalo, že nepôjdu na záhradu, ale na prechádzku a vy sa nemuseli hanbiť za okopané botky.
  • Náhradné spodná bielizeň a oblečenie do triedy (u malých detí radšej viac)
  • Oblečenie na von ... na ihrisko, záhradu. (Tepláky, mikiny ...)
  • Na popoludňajší odpočinok pyžamko, alebo nočnú košieľku.
  • Plastový hrnček na pitie cez deň.
  • papierové vreckovky
  • Kefku a pastu. Ale to sa týka predškolákov.

Vyzerá to zložito, ale verte že to tak nie je. Prax vám ukáže čo je potreba. Ešte jedna rada. Oblečenie, všetko oblečenie, ktoré dáte dieťaťu do škôlky, podpíšte! Deti si ich radi požičiavajú, alebo niekde zabudnú a takto sa k vám ľahšie navráti.

Deti sa spravidla do škôlky teší, ale podporiť ich môžete napríklad, že si samo vyberie papučky, alebo batôžtek.

 

Záverom vám prajem pevné nervy, ako k udržaniu prvých emócií, tak i

k nahodilím akciám pri hraní a riešení nastaných situácií :-D