www.pidilidi.sk www.pidilidi.sk
Potrebujete pomôcť? +420 725 518 759 (Po-Pi: 8-15)
0 Váš košík 0.00 €

Zimné čižmy a materiál EVA

Petr Smékal V piatok 06. 12. 2019 Novinky

Keď je vonku sneh, ale nie je dostatočne zima, všetko vonku je mokré a klasické topánky sa môžu premáčať. Výbornou alternatívou sú zimné gumáky. A keď sú z materiálu EVA tak nie je čo riešiť. Čo je materiál EVA?

      Na úvod si povedzme čo to ten EVA je vlastne za materiál. Nechcem a nebudem vás nudiť chemickými vzorčeky ani ich názvy, ktorým nikdo, okrem chemikov vo výskumnom laboratóriu NASA nerozumie.

     Takže EVA je skratka pre materiál, ktorý je veľmi pružný, ľahký a zdravotne nezávadný. Používa sa v mnohých odvetviach a odboroch. Dokonca v lekárstve zo z neho robia aj niektoré implantáty, ktoré telo takmer zriedka kedy odmietne. V športe je potom používaný hojne naprieč celým spektrom výrobkov. Nájdeme ho preto napríklad v hokejových rukaviciach, vodných lyžiach, helmách, cyklistických sedlách, lyžiarskych topánkach, rybárskych prútoch, atď. .... Dosť často sa z materiálu vyrába aj prostredná vrstva podrážok, pretože výborne tlmí nárazy. Ďalšími skvelými vlastnosťami tohto materiálu sú, ako som už spomenul, veľmi nízka hmotnosť (naozaj gumáky sú oproti bežným gumákům o mnoho ľahší), výborná pružnosť, vodeodolnosť, nepreberá pachy, je odolný voči olejom, pevnosť a veľa ďalších.

 

          

       Detské čižmy EVA PL0057 a PL0058 sú výbornou alternatívou do chladnejších dní. V niektorých prípadoch sme zaznamenali, že je rodičia používali u svojich detí namiesto klasických snehúľ. Ale toto nemôžem ani vyvrátiť a ani potvrdiť ;-D. Každopádne určite ich môžem vrelo odporučiť aj do najchladnejšieho jesenného dňa. Tieto gumáky nájdu svoje využitie od jesene do jari. Čižmy sú veľmi pohodlné a príjemné na nosenie. Deti v nich nechodí ako kocúr v čižmách a majú je veľmi obľúbené. Vďaka ľahkosti a umelému kožúšku vnútri sa cíti ako v bavlnke.

Poďme si to teraz trochu zhrnúť. Vďaka všetkým týmto super schopnostiam a modernému dizajnovému spracovanie, spolu s atraktívnymi farbami, sú tieto gumáčků obľúbený kúsok u väčšiny detí a mamičiek.